2012. május 23., szerda

Gyümölcsnap


Mára gyüminapot terveztem, mert már kezdek kiakadni,hogy nem megy lejjebb a súlyom, egyik reggel 103,6 aztán másnap reggel 104,8 majd megint egy más reggel 105,7kg........Ki érti ezt? Amikor betartok mindent, edzek rendesen mindennap, odafigyelek a zsír bevitelre is, meg a nasira is, meg mindenre! Egyszerűen nem haladok......Az első 5 hét olyan szép -10 kg-ra sikeredett, most meg mindjárt zárom a második hónapot és semmi változás!
Eddig ettem 1 idared almát, 2 db kivit és egy banánt.
Inni víz és minna tejsavó.......

Remélem bírni fogom a napot, edzeni ma lehet nem fogok, majd meglátom.....egy kis kickbox lehet bejátszik később.....

edzés zéro, kimaradt, ma pihi.......
gyüminap pipálva
SIKERÜLT:)
Egy kis tudomány a gyümölcsnapról:


1. Ha egy békebeli, általános napunkat nézzük, akkor igen kevés rostot veszünk magunkhoz, ezzel szemben viszont sok finomított alapanyagot. A reggeli kenyér, felvágott, lekvár vagy rántotta, az ebéd hús rizzsel vagy krumplival, néha főzelék, a vacsora pedig vagy a reggeli, vagy az ebéd változata. Illetve jön még hozzá egy kis sütemény desszertnek, uzsonnára. Mozgás? Ha szellemi vagy ülő munkát végzünk, valljuk be őszintén: igen kevés. Pedig ahhoz, hogy az anyagcserénk jól működjön, mozgásra és rostokra van szükség. Egyiket sem adjuk meg a szervezetünknek. Ha a sok rostszegény étel egy részét kiváltjuk rostokban gazdag gyümölcsökkel, máris segítettünk a szervezetünknek.

2. Természetgyógyászok és keleti okos emberek az mondják, hogy kifejezetten jót tesz a szervezetnek hetente 1 nap böjt. Ilyenkor pihen a gyomor, kiürülhetnek a szervezetből a mérgek, feltöltődünk életerővel. Ha nem is tartunk böjtöt, elképzelhetjük, mennyire segítjük a szervezetünket, ha a nehéz ételek helyett gyümölcsökkel tápláljuk. A gyümölcsök lédúsak, vitaminokban és nyomelemekben gazdagak, a rostokról már ne is beszéljünk. Olyan ez, mint a heti takarítás. Amikor örömmel lépünk be a lakásba: jééé, rend van, minden tiszta, jó itt lenni. Lehet, hogy gyomrunk – de elsősorban tudatunk – hiányolja a szokásos rumlit… de idővel rájövünk és megérezzük, mennyire jó a szervezetünknek – és így nekünk is -, ha tudatosan szeretjük. A fejben dől el minden, igaz? Nem fog hiányozni a rántott hús, ha tudjátok és értitek: azért eszitek ezen a napon a gyümölcsöt, hogy a szervezeteteknek segítsetek a tisztításban.

3. A gyümölcsökben sok a víz. Ez is nagyon fontos. Egyrészt remekül hat az anyagcserére a sok folyadék, másrészt tény, hogy az emberek 55-65%-a krónikusan vízhiányos. 37%-uknál a szomjúságérzet annyira gyenge, hogy gyakran összetévesztik az éhségérzettel, ezért akkor is esznek, amikor csak egy pohár vizet kellene inniuk - sokan ezért híznak el. A Washingtoni Egyetem felmérése szerint egy pohár víz maradandóan csökkentette a diétázók 100%-ának éhségérzetét. A nappali fáradtság elsőszámú okozója a vízhiány. Folyamatban lévő tanulmányok kimutatják, hogy a hát- és ízületi fájdalmakban szenvedők 80%-ánál naponta 8-10 pohár víz csökkenti a fájdalmakat. Már 2% folyadékvesztés megzavarhatja a rövidtávú emlékezetet, nehézségeket okozhat az alapműveletek elvégzésénél, és összpontosítási zavarokat egy képernyő vagy egy kinyomtatott oldal felfogásánál.  Naponta 5 pohár víz elfogyasztása 45%-kal csökkenti a vastagbélrák veszélyét, a mellrákét 79%-kal és 50%-kal kevesebb a rizikó a hólyagrákra. Tényleg annyi vizet iszol, mint amennyi szükséges lenne? Általában 8-10 pohár víz minden nap elengedhetetlen.

1 megjegyzés:

mosolytó írta...

Ne mérd minden nap, mert látom, hogy igazából nem nyugtat meg téged. Szemelj ki egy napot, és akkor állj mérlegre. :)
Kitartást a gyümölcsnaphoz! Én különösmód szeretem az ilyen napokat. Nyáron talán minden héten tartok majd egyet. :)